Når du er konsekvent, lægger dine kunder mærke til dig. (Men det vidste du godt.)

Du ved også godt, hvor nemt det er at blive forvirret, overvældet og handlingslammet, når det kommer til at eksekvere, på alle de gode planer, du har lagt.

Det er her, jeg kommer ind.

Som din perfektionismecoach hjælper dig med at slippe perfektionismen, så du kan ikke længere mister overblikket (eller modet) til at markedsføre, som du gerne vil.

Her er et billede af mit kreative rod (jeg skal have papir mellem hænderne, når jeg laver forretningsudvikling), ét af min Macbook og min hjemmelavede kalender, efter jeg har ryddet op på skrivebordet, og ét af mig.

Jeg skal nok fortælle mere om mig selv, men først skal det handle om dig, – og om perfektionisme, mod og mindset.

De fleste perfektionister ved ikke, de er perfektionister…

De fleste perfektionister tror, at grunden til de overspringshandler, udsætter eller helt dropper deres planer er, fordi de har svært ved at motivere sig selv, stadig ikke ved “nok,” eller at de er for ustrukturerede.

De tror, at deres overvældelse og ubeslutsomhed er tegn på, at de enten ikke kan mærke, hvad de rigtigt vil, eller at de bare ikke har fundet den “rigtige” måde at gøre det på. De tænker… “Hvis bare jeg vidste, hvordan jeg skulle gøre det, så ville jeg gå i gang.”

Hvis vi skal være helt ærlige, føler vi også en vis tryghed i at være overvældet, fordi det holder os fra at producere og udgive – og derfor risikere at blive opdaget i at være uperfekt.

Hvorfor vil perfektionister for alt i verden undgå at blive opdaget i at være uperfekt?

Fordi vi ikke vil føle den skam, der følger med at må se i øjnene, at vi er uperfekte.

AND THAT’S IT!

Følelsen af skam over at blive opdaget i at være uperfekt er det eneste, der holder perfektionister tilbage. Og der er mange måder, vi holder os selv tilbage på – alene for at undgå at føle skam.

De måder, perfektionister selv-saboterer for at undgå følelsen af skam, kan man kalde undgåelsesstrategier, og de mest typiske ser sådan ud:

 • Vi udsætter, hvad vi havde planlagt, fordi vi alligevel ikke føler os “klar”
 • Vi gør tingene mere komplicerede, end de behøver at være, fordi det forhindrer os i at prøve ting ad “ude i virkeligheden”
 • Vi undersøger, overvejer, analyserer, tager kurser og certifikater – uden at nå til et tidspunkt, hvor vi føler, vi “ved nok”
 • Vi ved godt, at ingen er perfekte, men vi forventer det alligevel af os selv
 • Det hjælper ikke at prøve at tvinge os selv til at gøre ting, fordi vi tror stadig, at alt er en test på, om vi er dygtige nok
 • Vi lider, fordi vi ikke har forstået, hvad der i virkeligheden styrer vores handlinger, og derfor lever vi med en frustration over ikke at udleve vores potentiale

Det behøver ikke være SÅ svært.

Du kan godt føle den selvtillid, du skal bruge for at dukke op på de sociale medier. Du kan lære at bygge den slags tillid til dig selv, som gør, at du overholder aftaler med dig selv. Du tør træde i karakter over for dine samarbejdspartnere og tage fuld pris for dine ydelser.

Her er mit gæt: Problemet er, at du tvivler på, om du kan gøre det.

Du tænker noget i stil med: “Jeg er bare ikke sådan én, som…”

Det kan også være, du er gået i stå og nogle gange overvejer helt at opgive det selvstændige liv, fordi…

 • du enten ikke tør skrue op for dine priser – eller ikke ved, hvilken værdi du bidrager med
 • du tror, at alle andre har nemt ved at dukke selvsikkert op på Instagram
 • du er sikker på, der er en rigtig måde at gøre ting på (skabe den der “røde tråd” og poste 4 gange om ugen), og du føler ikke, du kan følge med
 • du har det bedre med at researcher og planlægge – end med rent faktisk at implementere alle de “gode råd,” du selvfølgelig godt kan se pointen i
 • du ville eksekvere på dine planer, hvis bare du havde et system at følge!

Hvis det er nogenlunde sådan, du tænker om dig selv og din forretning, så hør lige her:

Det er ingen skam at føle os usikre, komme i tvivl og ikke vide alt på forhånd. Det er sådan her, det føles. Du er på rette vej. Fokusér på dit mindset over din strategi.

Okay. Nu skal jeg nok fortælle lidt om mig selv.

I 2014 begyndte jeg at arbejde med mit mindset første gang. Mine omstændigheder var anderledes, end de er i dag. Dengang gik jeg til psykolog, fordi jeg havde haft en svær depression, som jeg var begyndt at behandle med ekstra-ekstra mange glas rødvin, indtil det en dag blev en regulær afhængighed (og derfor har jeg ikke drukket alkohol i mere end 4 år i dag).

Derfor blev det første mindset-skifte, jeg lavede, at begynde at tro på, at jeg var sådan én, andre godt kunne holde af, basically. At jeg var sådan én, der fortjente andres tid og opmærksomhed (ikke kun den anden vej rundt), og at jeg var sådan én, der havde noget værdifuldt at byde ind med.

Mig? 

Det krævede mod – bare at tro på det, i første omgang. Bagefter krævede det endnu mere mod, fordi jeg besluttede at åbne op og fortælle mine nærmeste, hvordan jeg RIGTIG havde det, og hvad jeg EGENTLIG gerne ville med mit liv.

Det kostede, fordi jeg skulle gå imod alt, jeg tidligere havde været overbevist om omkring mig selv. Men jeg lærte at stole på mig selv. Jeg lærte, at jeg byggede mig selv op ved at træde uden for min komfortzone i stedet for at vente på, at min følelse af selvværd og min selvtillid manifestere sig af sig selv.

Det er nemt at sige, at det var det hele værd, når jeg ser tilbage på det i dag. Fordi jeg husker så godt, præcis hvor meget det krævede af mig, i min tilstand af espeløvs-agtig nervøsitet, at træde i karakter og gå efter, hvad jeg ville – velvidende, at ikke alle ville bryde sig om, hvad jeg havde at sige.

Jeg landede i den ultimative perfektionisme-fælde

Jeg spoler jeg lige hurtigt frem til efteråret 2018.

Jeg vidste, at jeg havde de i mig at starte min egen forretning. Men jeg blev ved med at lave de samme fejl. Jeg blev ved med at give op på forhånd, så jeg ikke kunne nå at fejle – i den tro, det ville betyde, at jeg beviste over for mig selv og andre, at jeg alligevel ikke havde “hvad der skulle til.”

Jeg blev ved med at springe hektisk og impulsivt fra ét projekt til det andet, indtil et tredje så endnu sjovere ud.

Hver gang fortalte jeg mig selv, at NU havde jeg fundet ud af, hvad jeg ville. Som om, det hele tiden havde været meningen at jeg ville ende med netop dén beslutning.

Og så kunne jeg gøre det, som perfektionister elsker allermest i hele verden: Starte fra scratch, købe en spritny notesbog (der er fri for kaffepletter) og forsikre os selv om, at denne gang… Denne gang bliver det perfekt. Denne gang laver jeg ingen fejl. Denne gang holder jeg ved.

Der er ikke noget galt i at springe rundt i interesser og skifte mening, men os, der vil bygge en forretning, skal have vores mindsettet på plads FØRST OG FREMMEST.

Alle strategierne kommer bagefter. Fordi vi kan have nok så mange strategier at implementere, men hvis vi bliver ved med at begå de fejl, jeg lige beskrev for dig, så kommer vi ingen vegne, og så får vi ikke omsat det potentiale, vi føler, vi går og brænder inde med.

Det hele vendte, da jeg hyrede min egen coach

Men alt det her fandt jeg altså først ud af i sommeren 2019, da jeg var tæt på at brænde hele mit iværksættereventyr (Instagram-profil inklusiv) ned til grunden i frustration og afmagt, og jeg i stedet endte med at hyre min egen perfektionismecoach.

Jeg fik et nyt sprog for de fejl, jeg havde lavet, men løsningen var “gammel viden.”

Jeg vidste godt, at det var når jeg handlede modigt, at mit liv blev større.

Men jeg formåede først at holde ved min vision, da jeg investerede i min egen coach og ommøblerede mit mindset, så det nu bakker op om det, jeg vil skabe.

Og jeg er her for at hjælpe dig med at overkomme perfektionisme, så du kan omsætte dit potentiale og realisere det i din forretning.

Coachingforløbet, som jeg til dels har udviklet med udgangspunkt i anerkendende psykologi (som jeg lærte på egen krop for mange år siden) og til dels med afsæt i, hvordan du kan fjerne de blokeringer overbevisninger, der forhindrer dig i at gå efter at skabe det arbejdsliv, du mærker, du har i dig – har jeg udviklet til DIG.

Fordi selvom løsningen på min perfektionisme var “gammel viden,” som jeg sagde før, så har vi alle sammen brug for opbakning, når vi skaber store forandringer her i livet. Vi har brug for, at der er nogen, vi kan gå til, når planerne skrider, vi mister troen på os selv og på, at det kan lykkes. Det er det, mine værktøjer er udviklet til. Og det er det, jeg er her for.

Og som sagt: Du tager, hvad du kan bruge, og smider resten direkte i skralderen.

Her kan du se, om du er et match til mit coachingforløb.

Eller find mig her…

Instagram

LinkedIn

Podcast (Spotify)

Podcast (Apple)

I din mailindbakke…